Brachiocephalt syndrom – hvordan opereres for det, og hvilke faldgruber er der?
Kan medicinsk refraktær kronisk otitis externa behandles kirurgisk – og hvordan?
Hvordan opereres perineal hernie med høj succesrate?
Få tips og tricks til kirurgisk behandling af diaphrag-ma-hernie.
Ved operation for spytcyste – er det hele spytkirtlen, der fjernes.
Lær en simpel metode til behandling af aspergillose hos hund.
Hjælp hankatten med kirurgi ved gentagne struvit-obstruktioner.
Lær behandling med høj succesrate af polypper i mellemøret hos kat.

KURSUSINDHOLD:
Kurset vil indeholde både teoretisk undervisning og praktiske øvelser på kadavere, hvor deltagerne arbejder sammen to og to. Indikation og udførelse af nedenstående operationer vil blive gennemgået teoretisk med efterfølgende praktiske øvelser:

Brachiocephalt syndrom: Resektion af den bløde gane, udvidelse af næsefløje og resektion af everterede sacculi.

Vertikal øregangsablation + total øregangsablation: Hunde med kronisk otitis externa/media, hvor medicinsk behandling ikke længere kan lindre symptomerne behandles effekt med kirurgisk behandling. Patienter til vertikal øregangsablation (modificeret Zepps operation) skal nøje udvælges og ofte vælges total øregangsablation, når medicinsk behandling ikke længere kan dæmpe symptomerne.

Ventral bullaosteotomi: (polypper hos kat). Polypper i den ydre øregang udgår altid fra mellemøret og er en relativt hyppig årsag til otitis externa hos unge katte. Prognosen efter en korrekt udført ventral bullaosteotomi er god og komplikationsraten lav.

Spytcysteoperation. I 99% af tilfældene er det mandibularis/submandibularis kirtlen, som er skyld i cysten. Der fokuseres teoretisk på at diagnosticere sygdommen og identificere den rigtige side. Praktisk undervises i at få ALT spytkirtelvæv fjernet, så recidiv undgås.

Aspergillus behandling: Aspergillose er en relativt sjælden sygdom, som dog i de fleste tilfælde kan behandles med succes, hvis diagnosen stilles tidligt og behandlingen er rigtig. Der undervises praktisk i trepanering af sinus og deponering af svampemiddel. Dette er en relativ simpel og sikker procedure, hvis den udføres korrekt.

Perineal hernie: En ikke sjælden lidelse, der kan behandles med høj succes-rate ved korrekt behandling. Proceduren udføres med flap af obtoratorius-musklen og korrekt identificering af musklerne i området.

Diaphragma behandling: En sygdom som mange er tilbageholdne med at operere, da en del af operationen foregår intra-thorakalt. Men operationen kan udføres uden brug af respirator og proceduren er relativt simpel.

Perineal urethrostomi hos hankat: Gentagne struvit obstruktioner hos hankatte er årsag til stor frustration hos ejerne og smertefulde forløb for kattene. På kurset gennemgås og øves teknikken til perineal urethrostomi, hvor diameteren på urinrørsåbning mangedobles og fremtidige obstruktioner herved undgås.

DELTAGERE:
Dyrlæger, der ønsker at opnå træning i de nævnte kirurgiske procedurer. Deltagelse i Kirurgi I, bløddele er ikke en forudsætning for at deltage i dette kursus.

TID:
25. – 26. januar 2018. Fra torsdag kl. 9.00 til fredag 16.00.

STED:
VeterinærBranchens KompetenceCenter, E-VET, Ole Rømers Vej 26, 6100 Haderslev

UNDERVISER:
Dyrlæge Lars Langerhuus, Master of companion animal clinical science – specialized in surgery,
GP cert. small animal surgery,
Anicura Aarhus Dyrehospital

PRIS:
8.700,- kr ekskl. moms. Prisen inkluderer almindelige kursusomkostninger, kursusmateriale, forplejning, overnatning samt middag torsdag aften.
Ved fravalg af middag og overnatning vil prisen være 7.700,- ekskl. moms.

KURSUS NR.: 385

Tilmeld